Staand werken bevordert creativiteit

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat zitten voor mensen zeer slecht is, als dit langer dan een bepaald aantal uren per dag duurt. De gemiddelde mens zit tegenwoordig zo’n 11 uur per dag en dat brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee. Dit zitgedrag dat we met z’n allen vertonen wordt ook wel sedentair gedrag genoemd. Dit moeten we dus zien te voorkomen en daarvoor zijn er tegenwoordig oplossingen bedacht in de vorm van een zit-sta werkplek. Staand werken bevordert namelijk een actieve houding, waarbij we de spieren in de benen en onderrug op een andere manier gebruiken. Met staand werken zijn we niet alleen meer in beweging, maar zijn we ook actiever én alerter. Gaat u maar eens na, in een zittende houding kunt u gemakkelijker zitten te knikkebollen bij vermoeidheid dan in een staande houding. Dit komt omdat onze hersenen door staand werken gestimuleerd worden en dat is nou juist wat we willen. De stimulans zorgt er namelijk voor dat u beter en helderder kunt nadenken, dat u gefocust blijft op dat wat u aan het doen bent en dat u daarmee productiever kunt zijn op een dag. Staand werken bevordert daarnaast de doorbloeding van het lichaam, waardoor er meer zuurstof door de ledematen gepompt wordt. Het bevordert een betere houding, waardoor minder rug-, nek- en schouderklachten ontstaan en staand werken zorgt voor meer interactie van mensen onderling. Het is zelfs aangetoond dat een iemand die staand werkt eerder geneigd is om naar een collega te lopen en iets te vragen, dan iemand die zit te werken. Een zit-sta werkplek die staand werken bevordert is daarom een aanwinst voor zowel de werkgever als de werknemer voor ieder bedrijf.

Staand werken stimuleert mensen

We sommen in het kort de voordelen nog even op. Staand werken bevordert:

  • Een verbeterde houding tijdens het werken
  • Een betere algehele gezondheid
  • Een actieve houding
  • Meer aandacht
  • Een scherpere geest
  • Hogere productiviteit
  • Meer pro-activiteit
  • Meer interactie

Kortom, het is dus tijd dat u als werkgever nadenkt over de mogelijkheid om staand werken aan te bieden aan uw medewerkers. U zult zich echter afvragen hoe u dit het beste kunt bewerkstelligen. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat u dit voorlegt aan uw medewerkers. Wanneer de medewerkers de keuze hebben om te staan of te zitten, wat een zit-sta werkplek natuurlijk volcontinu aanbiedt, dan hoeft het hen niet uit te maken aan wat voor bureau ze zitten. Echter zult u merken dat wanneer de keuze wordt aangeboden aan medewerkers en enkelen het goede voorbeeld geven, dat velen zullen volgen. Het staand werken is namelijk een erg prettige ervaring. Vooral wanneer er extra aandacht is bij zaken als de stand van de voeten en de rug, de hoogte van het beeldscherm en de houding van de armen en de schouders. Dit kan eenvoudig worden aangeboden met het introduceren van deze manier van werken in uw organisatie. Een andere stimulans is natuurlijk het aanschaffen van meubilair dat staand werken mogelijk maakt. Hiervoor bent u op Shiraz Office Furniture aan het juiste adres. Op www.shiraz.nl kunt u verschillende soorten zit-sta werkplekken vinden die zeer geschikt zijn om binnen uw organisatie ervoor te zorgen dat mensen gaan staan tijdens het werken.

De aanschaf van zit-sta werkplekken

U zult merken dat u een brede keuze heeft aan speciaal kantoormeubilair voor gezond werken, zoals de zit-sta bureaus op de website van Shiraz Office Furniture. De kosten van deze bureaus zijn daarentegen relatief laag en zeker wanneer u uw bureaus vervangt en inruilt biedt dit mogelijkheden. Stimuleer daarom gezond werken op uw werkvloer en biedt de mogelijkheid aan om te staan aan een bureau.