Traprenovatie is de oplossing

traprenovatie-doe-het-zelf - TraprenovatieZiet jouw trap er helaas ook niet zo mooi meer uit? Dat is natuurlijk heel erg vervelend. Gelukkig kan traprenovatie in de meeste gevallen een zeer goede oplossing zijn. Bij veel mensen is de trap een object dat in het zicht geplaatst is en dat door iedereen gezien wordt die het huis bezoekt. Vaak is deze geplaatst in de hal, vlak bij de voordeur. Maar ook een opgang in de woonkamer is een veelvoorkomende optie. Het is dan natuurlijk zonde als dit object er niet mooi uit ziet. Het trekt immers zoals gezegd nogal wat aandacht, wat een goede traprenovatie echt rechtvaardigt. Door de grootte van trappen valt het erg snel op als deze niet goed meer onderhouden is. Het springt vaak meteen in het oog als er beschadigingen of slijtage zijn en door het formaat is dit meteen zeer beeldbepalend. Traprenovatie kan dan echt een goed idee zijn om er voor te zorgen dat je huis er weer mooi onderhouden uitziet en dat de uitstraling weer helemaal goed is. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met een blik verf en een kwast aan de slag te gaan en er zo voor te zorgen dat alles er weer picobello uitziet, maar daarmee los je alleen het probleem van een weggesleten verflaag op. Vaak spelen er bij oudere trappen andere problemen, vooral uitgesleten traptreden zorgen vaak voor een sjofele uitstraling. Nu is het niet vreemd dat dit ontstaat, door het vele naar boven en beneden lopen is het logisch dat er holle treden ontstaan. Gelukkig is dit probleem met een traprenovatie heel snel en eenvoudig weer op te lossen. Je hoeft dus echt geen nieuw exemplaar te kopen op het moment dat je traptreden uitgehold raken, maar kunt gewoon met een traprenovatie volstaan.

Traprenovatie: zelf doen of laten doen?

Kies jij voor een traprenovatie, dan zul je misschien denken dat je dit door een specialist moet laten doen. Natuurlijk is dit een optie, je hebt er dan zelf het werk niet van en sommige mensen zien een dergelijke klus uitvoeren gewoon helemaal niet zitten. Dat is geen enkel punt, je kunt dan heel goed iemand inhuren om dit voor je te doen. Maar minder bekend is dat je een traprenovatie ook heel goed zelf uit kunt voeren, het is echt veel eenvoudiger dan je denkt. Het is alleen belangrijk dat je over het juiste materiaal beschikt, zodat je de klus goed zelf kunt klaren. Wat heb je nu nodig voor een traprenovatie? Je hebt nodig:

  • nieuwe overzettreden
  • stootborden, dit is alleen nodig bij dichte trappen
  • speciale lijm en kit
  • een trapspin

Heb je dit allemaal in huis, dan kun je deze klus echt prima zelf doen. Waarom heb je nu deze zaken nodig? Een trapspin gebruik je om de maat op te nemen van je traptreden, zodat je de gekochte overzettreden eenvoudig op de juiste maat kunt maken. De overzettrede bevestig je vervolgens met de speciale lijm, net als het stootbord als je een dichte trap hebt. Heb je alle traptreden op deze manier gehad, dan rond je de traprenovatie af door met kit de naden te dichten en er zo voor te zorgen dat het een mooi en strak geheel wordt. Eventueel kun je er dan nog voor kiezen om met olie de nieuwe overzettreden te behandelen, om de kleur ervan aan te passen aan de rest van de gebruikte interieurkleuren. Zo zorg je er dus snel voor dat jouw trap er weer helemaal als nieuw uitziet. En met een beetje handigheid heb je de traprenovatie in een dag klaar.

Intven, de renovatie specialist

Wil jij zelf je traprenovatie uit gaan voeren, dan ben je bij Intven Traprenovatie helemaal aan het juiste adres. Zij bieden alles wat je nodig hebt voor het uitvoeren van deze klus en je kunt er bij hen zeker van zijn dat je een goede kwaliteit krijgt. Zo verkopen zij bijvoorbeeld alleen overzettreden die gemaakt zijn uit een combinatie van multiplex en massief hout. Het multiplex zorgt er voor dat de treden niet gaan werken, zodat je voorkomt dat je last krijgt van krakende traptreden. Doordat iedere trede afgewerkt is met massief eiken, houd je daarnaast wel de mooi uitstraling van een massief houten trap. Een ander pluspunt is dat zij enkel werken met FSC gekeurd hout, zodat jij er helemaal zeker van kunt zijn dat jouw renovatieklus niet zorgt voor schade aan bossen en het milieu. Op hun website tref je bovendien een handleiding aan die je uit kunt printen, zodat je precies weet hoe je de klus uit moet voeren. En loop je vast, weet je even niet hoe je verder moet, dan helpt een van hun vakmensen je graag weer op weg. Bel je hun, dan krijg je meteen een vakman aan de lijn die jouw vragen kan beantwoorden. Dat werkt natuurlijk wel zo prettig. Voor de afwerking van jouw traprenovatie kun je bij hen bovendien verschillende kleuren olie aanschaffen en ook hebben zij de nodige onderhoudsproducten in hun assortiment, zodat trappen er ook langer mooi uit blijven zien. Wil jij ook graag je trap renoveren en ben je benieuwd of je dit zelf zou kunnen doen? Neem dan een kijkje op Traprenovatie Doe-het-zelf, de website die Intven speciaal opgericht heeft voor een ieder die graag klust en graag zelf de traprenovatie uit wil voeren. Met hun producten en handleiding zal dat zeker lukken.