VCA VOL proefexamen doen?

Elke professional in de bouw kent de VCA, en heeft waarschijnlijk de VCA of VCA VOL afgelegd. De VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist aannemers. De VCA VOL is bedoeld voor leidinggevenden, waar de VCA bedoeld is voor operationele medewerkers. Beide certificaten tonen aan dat een aannemer zich bewust is van risico’s op de werkplaats en dat hij of zij weet welke maatregelen er getroffen moeten worden om ongevallen te voorkomen. Een VCA certificaat is tien jaar geldig. Zogeheten toolboxmeetings kunnen worden gehouden om kennis up to date te houden. Als u op gaat voor het VCA examen wilt u wellicht een VCA VOL proefexamen doen. Dat is mogelijk, bijvoorbeeld via oefentoets.com. Hier vindt u niet alleen het VCA VOL proefexamen, maar ook proefexamens voor Wft, SVH, verkeersborden en medisch rekenen. 

VCA VOL proefexamen online doen

Via oefentoets.com doet u uw VCA VOL proefexamen eenvoudig en snel online. De website geeft je de mogelijkheid meer informatie te lezen over VCA VOL, waarna je oefenvragen en een VCA VOL proefexamen kunt doen. Dit examen is gelijk aan het examen dat u kunt verwachten als u uw certificaat gaat behalen. U bereidt zich zo degelijk voor op uw examen en komt niet voor verrassingen te staan. Het is immers een stuk eenvoudiger uw examen te halen als u weet hoe de vragen er uit zien. U krijgt in totaal 75 vragen, waarvan u er 45 correct moet beantwoorden. Dit doet u in 75 minuten. U krijgt dus een minuut voor elke vraag. Op onze website vindt u 13 gratis proefexamens waarmee u zich goed kunt voorbereiden op de dag van het echte examen. Het VCA VOL proefexamen bevat een vijfde van het totaal aantal vragen, zodat u niet alle 75 vragen hoeft te beantwoorden. Alle lesonderdelen komen aan bod, zodat u wel gewoon uw kennis kunt testen. Naast het VCA VOL proefexamen kunt u ook terecht bij ons voor:

  • B-VCA
  • VIL-VCU

Daarnaast bieden we meer proefexamens en oefenvragen aan voor andere sectoren. Ook het leren en oefenen van autotheorie is mogelijk. Uiteraard zijn onze examens up to date. Dat geldt ook voor het VCA VOL proefexamen. Omdat de regels en vorm van dit examen in 2017 zijn veranderd bieden we alleen examens aan van na deze datum.

Starten met een VCA cursus

Het behalen van een VCA VOL certificaat doet u bijna altijd met binnen een cursus. Als u deze wilt volgen kunt u een cursus uitzoeken. Deze worden in het hele land gegeven. Omdat veel professionals in de bouw hun VCA moeten halen, is er altijd wel een cursus in de buurt te vinden. Overleg met uw leidinggevende of boek zelf uw cursus via een erkende instantie. Via oefentoets.com kunt u alleen het VCA VOL proefexamen maken en geen cursusmateriaal vinden. Hiervoor zult u een cursus moeten volgen. Wel kunt u de toetsen op oefentoets gebruiken als aanvullende oefenstof, om goed voorbereid te zijn op de dag van uw examen. Meer informatie? Bekijk onze website en lees de informatie over VCA of VCA VOL. Wij wensen u veel succes en plezier bij het maken van uw VCA examens.