Voltooi een vooropleiding theater aan de jeugdtheaterschool

Wil je graag ooit aan de slag als volwaardig acteur of actrice in een film, op het theater bij een gerenommeerd theatergezelschap of in een spannende televisieserie? Was u als kind al erg actief bij het amateurtoneel en bij uitvoeringen van de basisschool of middelbare school? Dan kunt u een poging wagen bij een theateracademie. Maar de lat ligt erg hoog. De kans dat u bepaalde basiskennis niet hebt geleerd is aanwezig en tijdens auditie kan hier best naar gevraagd worden. Het is niet alleen maar een kwestie van doen en vertrouwen in uw talent of ervaring ook al speelt het uiteraard een zeer belangrijke rol. Een zekere theoretische kennis wordt in ieder geval ook van u verlangd. En daarom kan een vooropleiding aan deze jeugdtheaterschool zeker geen kwaad. In een aantal weken wordt u als het ware klaargestoomd voor de auditie aan één van de vier theateracademies. Onze jeugdtheaterschool vindt u in Amsterdam. Mocht dit te ver weg zijn dan kunt u het ook op een andere jeugdtheaterschool proberen zoals in Groningen, Den Haag of Rotterdam. Bij Toneelhuis Amsterdam hanteren we een strikte leeftijdsgrens van 16 jaar. Bent u jonger? Ook dan is er vast en zeker een andere jeugdtheaterschool te vinden bij u in de buurt. Dit is dan ook een meer professionele vooropleiding en we staan in nauw contact met de vervolgopleidingen. Wij bieden u de kennis en de ervaring want u wordt tijdens deze vooropleiding begeleid door professionele acteurs en actrices die u wellicht kent uit toneelstukken en Nederlandse films.

Meldt u aan voor deze cursus aan de jeugdtheaterschool

Meer dan 200 leerlingen per jaar melden zich bij onze jeugdtheaterschool aan uit Nederland en België. Maar u komt niet in een grote klas terecht. We vinden het namelijk belangrijk dat we iedereen evenveel aandacht kan geven. Want na elke les en dan met name na elk praktisch gedeelte volgt er een persoonlijk gesprek waarin we uw sterke en zwakkere kanten bespreken. Met deze feedback kunt u vervolgens aan het werk zodat u in korte tijd uzelf leert kennen. Hebt u het in u om het tot een ware acteur te schoppen? Wij geven een realistisch beeld zodat u weet waar u aan toe bent. Wat mag u zoal van ons verwachten?

  • De klassen bestaan daarom nooit uit meer dan 12 studenten per groep.
  • U kunt zich aanmelden voor één van de vijf blokken per jaar en de klassen worden in de avond gegeven. Daardoor kunt u het prima combineren met uw werk of normale studie.
  • Deze jeugdtheaterschool is een vooropleiding en dientengevolge accepteren we enkel leerlingen tussen de 16 en de 24 jaar oud.
  • De kans dat u door een auditie komt voor de echte theaterschool neemt dankzij deze vooropleiding aan de jeugdtheaterschool aanzienlijk toe.

Hiermee vergroot u uw kansen op een geslaagde auditie

Een auditie aan één van de vier grote theaterscholen in Nederland wilt u natuurlijk gaan doen nadat u de training aan de jeugdtheaterschool met verve hebt doorlopen. Dat gaan we u ook zeker aanraden. Overleg met de coach aan welke academie u het beste kunt gaan studeren. Want ze hebben elk hun eigen specialisatie. Als u liever uw kansen wilt spreiden dan kunt u zich natuurlijk ook voor alle vier de academies aanmelden. En tevens kunt u het in België zoals in Antwerpen of Leuven proberen. Mocht u helaas worden afgewezen dan hopen we dat u uw dromen niet naast u neerlegt. Ga bijvoorbeeld een jaar oefenen en aan uw zwakke punten werken die u dankzij de jeugdtheaterschool kent. Wellicht hebt u komend jaar meer succes.