Waar kun je een uitleganimatie laten maken?

Je ziet ze steeds vaker, grafische animatiefilmpjes die een bepaalde boodschap over moeten brengen. Dit soort filmpjes zijn perfect voor heel veel verschillende doeleinden, maar worden voornamelijk ingezet als marketing uiting. Bij Donker Media kun je zo’n uitleganimatie laten maken. Daar hebben ze uitgebreide ervaring met het maken van dit soort filmpjes, en leveren ze prachtig maatwerk. Je hebt als je bij hen aanklopt om zo’n uitleganimatie te laten maken de keuze uit drie verschillende opties, namelijk:

  • Een whiteboard animatie
  • Een simpele animatie
  • Een zeer uitgebreide animatie

Een whiteboard animatie is een filmpje waarbij je een soort schoolbord ziet waarop een hand een tekening tekent met eventueel tekst erbij. Dit type animatie is de meest simpele die je kunt laten maken bij Donker Media, en vanzelfsprekend dus de meest goedkope. De hand en het whiteboard zijn namelijk relatief makkelijk te ontwikkelen, en alleen hetgeen op beeld getekend wordt moet worden uitgewerkt. Echter, dit is een plat beeld en vrijwel altijd in slechts één kleur, en dus kost dat lang niet zoveel tijd als een uitgebreide animatie in full-color, waar ook nog eens diepte in is verwerkt. Als je een simpele boodschap over te brengen hebt en slechts beschikt over een klein budget dan is een whiteboard uitleganimatie laten maken voor jou dus de beste optie.

Uitgebreide uitleganimatie laten maken

Als een whiteboard animatie voor jou niet afdoende is dan kun je bij ditzelfde bedrijf terecht voor een uitgebreide uitleganimatie laten maken. We hebben het dan echt over zeer gedetailleerde, grafische filmpjes. Je ziet bijvoorbeeld vingers aan de hand in plaats van enkel een rondje waar de hand zich bevindt, en veel meer expressie in de gezichten van de poppetjes. Zo’n uitgebreide uitleganimatie laten maken kost uiteraard veel meer tijd en dus is het duurder. Afhankelijk van waar je het voor wilt gebruiken en hoe groot het effect van zo’n filmpje is kun je overwegen of dat het waard is. Als je geen idee hebt van wat het laten maken van zo’n filmpje überhaupt kost dan kun je het beste even via hun website een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Dan weet je gelijk wat het gaat kosten, hoe lang ze daar ongeveer mee bezig zijn en wat je precies van zo’n filmpje kunt verwachten. Als je het te duur vindt dan kun je alsnog besluiten om er een simpeler filmpje met minder details van te maken, of gewoon besluiten voor een whiteboard animatie te gaan. Deze laatste is namelijk een stuk goedkoper.

Uitleganimatie laten maken voor social media

Op social media is het veel makkelijker om met een filmpje de aandacht te trekken dan met enkel een foto met begeleidende tekst. Een filmpje begint direct af te spelen en doordat het beweegt en vermaakt zijn mensen veel sneller geneigd om te blijven kijken. Het kost immers veel meer moeite om een tekst te lezen dan een filmpje te kijken. Het is een passieve manier van informatie tot je nemen. Vandaar dat een uitleganimatie laten maken bij Donker Media de laatste jaren zo populair is geworden en ze er reeds zoveel ervaring mee hebben opgedaan.