Waarom is het volgen van een VCA cursus zo belangrijk?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is in het leven geroepen om de veiligheid op diverse werkplekken te waarborgen. Door middel van een VCA certificaat kun je als bedrijf aantonen dat je veilig werkt en je bewust bent van de risico’s die op de werkvloer bestaan. Een bedrijfsongeval kan namelijk in sommige gevallen ernstig letsel veroorzaken, en dat wil je als bedrijf niet op je geweten hebben, toch? Het is dus allereerst slim om een VCA certificaat te hebben. Maar daarnaast is het ook van belang dat je medewerkers volledig op de hoogte zijn van alle bedrijfsrisico’s en hoe ze hiermee moeten omgaan. Een VCA cursus leert ze precies dit. Ze krijgen veel informatie over het inschatten van risico’s en hoe ze deze kunnen beperken. Daarnaast leert een VCA cursus ze ook hoe ze zo veilig mogelijk diverse handelingen kunnen uitvoeren, alles met als doel een zo veilig mogelijke omgeving te creëren voor zowel henzelf als hun (directe) collega’s. Een VCA cursus is dus voor veel bedrijven aan te raden, want het spreekt voor zich dat je wil dat al je medewerkers op de hoogte zijn van de bedrijfsrisico’s en deze zelf kunnen inschatten en elimineren. Er ontstaat dan een veilige situatie waarin je de kans op bedrijfsongevallen drastisch vermindert. Als er dan toch iets gebeurt kun je in ieder geval aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om de veiligheid van je medewerkers te waarborgen. 

Waar volg je een goede VCA cursus?

Een VCA cursus is er in vele vormen, maar als je ervoor aanklopt bij Construction Media B.V. weet je zeker dat je een goede te pakken hebt. (vca-cursus.com.) Ze hebben namelijk een heel groot slagingspercentage en kunnen goed uitleggen waarom dat zo is. Bij Construction Media B.V. zijn ze er namelijk van overtuigd dat je kennis het beste opneemt als je beeld, geluid en tekst met elkaar combineert. Juist de combinatie van deze drie is namelijk heel sterk doordat ze elkaar ondersteunen en aanvullen. Als je leert  met deze drie elementen gecombineerd kun je de informatie veel sneller en beter opslaan. Hierdoor zul je ook op de langere termijn nog profijt hebben van wat je hebt geleerd. De VCA cursus van Construction Media B.V. is samengesteld met dit principe in het achterhoofd. De kennis wordt op een handige manier gepresenteerd en studenten pakken het hierdoor gemakkelijker op en onthouden de stof langer. Als je dus op zoek bent naar een kwalitatief goede VCA cursus, denk dan eens aan de cursussen van Construction Media B.V.

De locatie van de cursus

Als je een VCA cursus gaat volgen bij Construction Media B.V. heb je verschillende opties qua locatie. De cursus is namelijk te volgen in diverse steden, waarvan onder andere:

  • Apeldoorn
  • Alkmaar
  • Eindhoven
  • Zwolle
  • Den Haag

Naast bovenstaande locaties zijn er nog meer steden waar je de VCA cursus van Construction Media kunt volgen. Op hun website vind je alle informatie die je nodig hebt om te kiezen tussen de maar liefst 25 verschillende locaties.  Er zit er dus altijd een bij die bij jou in de buurt zit! Bovendien kun je de cursus zelfs online volgen als dat je voorkeur geniet. Je krijgt dan alle benodigde lessen en informatie digitaal opgestuurd zodat je vanuit huis kunt leren. Dit kan makkelijk zijn voor mensen die weinig tijd hebben en enkel in hun spaarzame vrije tijd kunnen studeren. De online cursus is dan heel handig omdat ze er de deur niet voor uithoeven.