We voorzien u graag over advies om boeterente te voorkomen

rechtopadvies - boeterente

Veel mensen hebben last van een hoge hypotheekaflossing. Misschien bent u er op achteruit gegaan omdat u uw baan bent kwijtgeraakt. Misschien bent u gescheiden en moet u nu alleen het maandelijkse bedrag ophoesten. Om wat voor redenen u dan ook van uw huidige hypotheek af wilt, er kan een addertje onder het gras zitten als u overstapt naar een andere instelling. Uw huidige verstrekker kan namelijk een boeterente opleggen. De boeterente is het bedrag dat uw verstrekker misloopt als u overstapt naar een instelling die een lagere rente of aflossing van u verlangt. De boeterente wordt berekend op basis van diverse factoren waarbij er voornamelijk gekeken wordt nar de misgelopen rente-inkomsten. Wilt u graag iets meer overlezen en er misschien wel een adviesgesprek over aanvragen? Kijkt u dan vandaag nog op rechtopadvies.nl want onze site staat in het teken van alle onderwerpen op het gebied van de hypotheek waaronder de boeterente. Het is uiteraard geen pretje als u bent overgestapt maar blijkt dat u te maken krijgt met een boeterente. Deze boete kan behoorlijk oplopen dus u kunt hier maar beer naar informeren. Veel mensen willen van hun aflossingsvrije hypotheek af. Zo hebben ze de mogelijkheid om maandelijks niet alleen de rente van de bank te betalen maar ook een deel van hun huis. Dan kunnen ze het over een aantal decennia in zijn geheel afbetalen zodat u de daadwerkelijke eigenaar van uw koopwoning bent. Omdat u dan moet overstappen naar een andere hypotheekvorm gaat u waarschijnlijk op zoek naar een ideale verstrekker. Als dat niet uw huidige bank blijkt te zijn dan is de kans vrij groot dat er een boeterente wordt opgelegd.

Bij sommige hypotheken is een boeterente niet uit te sluiten

Het moge duidelijk zijn dat de boeterente een belangrijk middel is van de bank om u aan hen te binden. Daarom is het belangrijk dat er goed wordt berekend hoe groot deze som mag zijn. U wilt immers niet te veel betalen aan boeterente. Neemt u daarom contact met ons op door het online formulier even in te vullen. U kunt uw adres- en contactgegevens opgeven met daarbij al uw prangende vragen en informatie over uw huidige hypotheek, uw maandelijkse lasten en uw wensen met betrekking tot het afsluiten van een nieuwe hypotheek. We denken graag met u me want wij willen niet dat de consument de dupe wordt van desinformatie door hypotheekverstrekkers. Er zijn diverse hypotheekvormen, zo hebt u de:

  • Annuïteitenhypotheek,
  • De aflossingsvrije hypotheek,
  • En ook de lineaire hypotheek.

Of u nu van hypotheek of verstrekker en vorm wilt wisselen, wij staan u in ieder geval graag bij. We kijken graag mee naar uw opties, berekenen de boeterente en kunnen vandaaruit kijken of het in de eerste plaats verstandig is om van verstrekker te wisselen.

Schakel onze hulp in, dan bent u niet langer een dief van de eigen portemonnee

U wilt natuurlijk minder maandlasten maar wel sneller uw huis afbetalen. Er valt weinig op het initiële afgesproken bedrag af te dwingen want de prijs van de woning zal in de loop der tijd niet veranderen. Wel de rente op uw hypotheek en de duur van de aflossing. Gaat u daarom niet zomaar akkoord met een toename aan rente of wanneer u een onterecht hoge boeterente is opgelegd. En laat u niet opzadelen met een woekerpolis! Klim ook in dit soort gevallen direct in de pen en laat ons weten wat u is overkomen. We van Recht op Advies zullen dan samen op zoek gaan naar een goede oplossing die geheel aan uw wensen voldoet.