Website analyse is van belang

Hebt u wel eens een website analyse uitgevoerd van uw eigen webpagina? Als u een andere site bezoekt, dan zult u al snel uw mening hebben over de logica van de indeling of de opmaak van de pagina. Bij uw eigen website ziet u dat echter niet zo snel, u bent daar zo mee vertrouwd dat alles voor u heel logisch lijkt. Maar dat hoeft het voor een nieuwe bezoeker helemaal niet te zijn. Zit uw homepage niet duidelijk in elkaar, kunnen bezoekers er niet gemakkelijk hun weg vinden, dan zullen zij al snel afhaken en op zoek gaan naar duidelijkere websites. Om klanten vast te houden op uw pagina, is het dus van belang om te weten hoe zij uw site ervaren en dat kunt u met een website analyse te weten komen. Maar een heldere opbouw en indeling is niet alleen daarom van belang, het heeft indirect ook invloed op het aantal bezoekers. Google analyseert namelijk gegevens zoals hoe lang mensen tijd doorbrengen op bepaalde websites en aan de hand daarvan kennen zij diverse pagina’s een score toe. Hoe hoger uw score is, hoe hoger u zult staan in de zoekresultaten van deze zoekmachine. Het uitvoeren van een website analyse en het verbeteren van de pagina, kan dus ook meer bezoekers tot gevolg hebben!

Het uitvoeren van een website analyse

Hoe voert u nu een website analyse uit, hoe komt u er nu achter wat anderen van uw site vinden? Dat kunt u natuurlijk doen door familie, vrienden en kennissen in te schakelen en hen te vragen eens grondig naar uw webpagina te kijken. Dit heeft echter verschillende nadelen. Het eerste nadeel is dat het niet zeker is dat iedereen echt een eerlijk oordeel geeft. Niet iedereen vindt het immers prettig om kritiek te geven, ook al zijn het eigenlijk gewoon verbeterpunten en hebt u hier zelf om gevraagd. Een ander nadeel is dat iedereen op een heel andere manier internet gebruikt. Hebt u in uw kring van bekenden alleen maar mensen die heel vaardig zijn met internet of hoog opgeleid zijn, dan zult u een ander resultaat van uw eigen opgezette website analyse krijgen dan wanneer het door een meer gevarieerde groep mensen uitgevoerd zou zijn. Zelf een website analyse uitvoeren is dus nog niet zo gemakkelijk, u weet niet of u wel eerlijke antwoorden krijgt en of de door u gekozen groep wel een goede afspiegeling is van uw doelgroep of zelfs de maatschappij.

Goede resultaten met Blink Reviews

Als u echt eerlijke resultaten wilt krijgen van een diverse groep mensen, dan is het goed om voor de website analyse een extern bedrijf in te schakelen. Dit klinkt misschien alsof het heel veel werk is, maar dat is het absoluut niet als u gebruik maakt van de diensten van Blink Reviews. Zij werken met een zeer divers panel en kunnen u daardoor als geen ander van een goede website analyse voorzien. Hoe gaat dit bij hen nu precies in het werk? Het verloopt via de volgende stappen:

  • stap 1: u bedenkt vragen over uw site, waar de reviewers antwoord op moeten geven – hiervoor kunt u gebruik maken van voorbeeldvragen
  • stap 2: u bepaalt van hoeveel mensen u een reactie zou willen ontvangen
  • stap 3: u rekent het aantal reviews af
  • stap 4: de respondenten gaan aan de slag en u krijgt binnen twee dagen de reacties binnen

Op deze manier kost een website analyse u dus weinig tijd en kunt u er toch zeker van zijn dat u een goed en eerlijk resultaat krijgt. Daarom gaat u hiervoor dus naar Blink Reviews!