Wokrecepten

Houd jij er ook van om lekker te variëren in de keuken en steeds weer heel andere soorten gerechten op tafel te zetten? Dan kies jij waarschijnlijk ook wel eens voor het maken van heerlijke wokrecepten! Wokken is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken, net als de bijvoorbeeld de Italiaans, Franse of Mexicaanse kookstijl. En ook wokrestaurants worden steeds populairder. Wat is nu het grote voordeel van het gebruik maken van wokrecepten ten opzicht van andere kookstijlen? Een groot pluspunt is natuurlijk de korte bereidingstijd. De meeste tijd gaat zitten in de voorbereiding, zorgen dat het vlees gemarineerd is, dat de groente fijn gesneden is en eventueel geblancheerd en dat de rijst of noedels klaar staan. Is dat echter allemaal voor elkaar, dan is het een kwestie van de wok goed verhitten en alles daar kort in aanbakken. Door de vorm van de wokpan en de mogelijkheid deze hoog te verhitten, wordt alles snel beetgaar. Deze korte bereidingstijd heeft als voordeel dat smaak en vitaminen goed bewaard blijven. Dat maakt het gebruik maken van wokrecepten niet allen lekker, gemakkelijk en snel, maar ook heel erg gezond!

Veel mogelijkheden met wokrecepten

Een andere reden waarom wokrecepten zo populair zijn, is de ruime keus die er in is. Of je nu vlees en vis eet of juist vegetarisch of veganistisch, er zijn altijd heerlijke recepten bij jouw eetvoorkeuren te vinden. Je kunt immers heel goed wokken met vlees en vis, maar ook bijvoorbeeld reepjes omelet toevoegen of tofu. En ook noten misstaan zeker niet in een wokgerecht. Voor ieder soort dieet zijn er dus voldoende mogelijkheden. Het leuke van wokrecepten is ook dat er heel veel variatie bestaat in smaak. Je kunt heel veel verschillende soorten groenten hiervoor gebruiken en dit combineren met diverse soorten noedels of met rijst. Maar variatie kun je ook aanbrengen door te variëren met woksausen. Vaak houd je het immers niet bij het enkel verhitten van groente, vlees, tofu, noedels en dergelijke, maar maak je het op smaak met een woksaus. Er zijn heel veel verschillende soorten woksauzen verkrijgbaar en natuurlijk kun je deze ook zelf maken naar eigen wens. Ook kun je door het gebruik van verschillende kruiden steeds een heel andere smaak aan het gerecht geven. dus zelfs als je steeds dezelfde basisingrediënten zou gebruiken, kun je met wokrecepten toch volop variëren door woksaus, kruiden en andere smaakmakers.

Taiming biedt heerlijke recepten

Als jij nog nooit zelf met de wok eten bereid hebt, dan is het verstandig om dit eerst te doen aan de hand van goede wokrecepten. Heb je eenmaal ervaring met wokken, dan zul je merken dat je zelf ook genoeg ideeën krijgt voor het samenstellen van een heerlijke maaltijd. Bij Tai ming, producent van de beste wokmie, weten ze als geen ander hoe je in een wokpan het lekkerste eten maakt en zij helpen jou graag met het ontdekken van de mogelijkheden. Je vindt bij hen op de website diverse wokrecepten die hun oorsprong vinden in:

  • Japan
  • China
  • Thailand

Naast recepten waarin met vlees en vis gewerkt wordt, bieden zij ook een speciale categorie met vegetarische recepten. Zoals gezegd kun je op hun site al een ruime keus aan heerlijke recepten vinden, maar je kunt bij hen ook gratis een receptenboekje aanvragen. Hiermee zet je in een handomdraai de lekkerste wokgerechten op tafel! Als jij dus nog nooit met een wokpan aan de slag bent gegaan, maar je zou dat wel graag eens doen, dan is het dus aan te raden om eens bij hen te kijken. En ook als je hier al wel ervaring mee hebt, kun je bij hen nog volop inspirerende wokrecepten vinden!