Zorg voor schone vloeistoffen met de juiste filterkaarsen

technofilter - filterkaarsenBacteriën zijn overal en dus kun je ze ook vinden in vloeistoffen. Sommige bacteriën zijn schadelijk en andere niet. Sommige vloeistoffen bevatten veel bacteriën, maar worden niet door mensen gebruikt. Andere vloeistoffen bevatten weinig tot geen bacteriën en worden ofwel door mensen gebruikt of juist niet. Tot slot zijn er vloeistoffen met schadelijke bacteriën die ook nog eens door mensen worden gebruikt. De eerste drie vloeistoffen zijn niet schadelijk, want de vloeistoffen in kwestie worden niet door mensen gebruikt en als ze wel worden gebruikt, dan zijn de vloeistoffen schoon genoeg om gebruikt te worden, of ze bevatten onschadelijke bacteriën. In al deze gevallen hoef je er dus niets aan te doen. Maar als het vloeistoffen zijn met schadelijke bacteriën én mensen gebruiken deze vloeistoffen, dan moeten de vloeistoffen gefilterd worden. Dit kan met filterkaarsen. Via de filterkaarsen worden de deeltjes uit de vloeistof gefilterd die niet gewenst zijn. Hierbij kun je denken aan de volgende deeltjes:

  • Vuildeeltjes
  • Oliedeeltjes
  • Geurdeeltjes
  • Bacteriën

Het gaat hier om vloeistoffiltratie, maar je kunt filterkaarsen ook gebruiken om perslucht en andere gassen te filteren. Het idee is in ieder geval dat je alle ongewenste deeltjes uit de vloeistoffen filtert met de filterkaarsen.

Verschillende soorten filterkaarsen

Er zijn uiteraard verschillende soorten filterkaarsen in verschillende prijsklassen. Het is daarom belangrijk om van te voren goed te kijken naar wat je precies nodig hebt. Goedkope filterkaarsen klaren de klus namelijk wel, maar zijn van een iets mindere kwaliteit. Deze filterkaarsen kunnen dus prima gebruikt worden voor uiteenlopende filterklussen. Mocht je juist echt kwaliteit nodig hebben, dan kun je ook kiezen voor de meer hoogstaande kwaliteit. De filterkaarsen van gemiddelde kwaliteit zijn de zogenaamde nominale filterkaarsen. Deze voldoen aan iets minder strikte kwaliteitseisen en zijn dus ook prima geschikt wanneer er geen strikte eisen aan het filtratieproces gesteld worden. De kaarsen van hoge kwaliteit zijn de Bèta Ratio 5000 kaarsen. Deze voldoen juist wel aan de strikte eisen die soms aan het filtratieproces worden gesteld. Mocht je dus ontdekken dat er strikte eisen worden gesteld, dan is deze optie zeer geschikt. De Bèta Ratio 5000 kaarsen worden gemaakt van filtermaterialen van betere kwaliteit. Deze materialen zijn van een hoogstaande kwaliteit en zijn onder andere gevalideerd met de OSU-F2 “modified single pass” methode. Deze methode is wereldwijd erkend en garandeert dus werkelijk de hoge kwaliteit die je mag verwachten. Om deze reden zijn de Bèta Ratio 5000 kaarsen natuurlijk ook een stukje duurder. Daarom is het belangrijk om te kijken welke kaarsen je nodig hebt en welke eisen er worden gesteld aan het filtratieproces. Op deze manier weet je zeker dat je niet teveel betaalt indien je niet met strikte kwaliteitseisen te maken hebt.

Waar vind ik deze filterkaarsen?

Als je wil weten waar je dergelijke filterkaarsen kunt vinden, dan kun je zelf via Google gaan zoeken. Verstandiger is het echter om nog een klein beetje verder te lezen, want hieronder vind je namelijk de website met allerlei filterartikelen. Het gaat hier om de website van technofilter.eu. Je kunt hier voor filterkaarsen terecht, maar ook allerlei andere filteroplossingen. Als je precies wil weten wat de mogelijkheden zijn, dan is het natuurlijk het beste om gewoon even de website te bezoeken. Als je er zelf niet uitkomt, dan kun je natuurlijk ook altijd even contact opnemen met één van de medewerkers van Techno Filter. Bestellen doe je natuurlijk gewoon via de site en het kan allemaal online afgehandeld worden. Het is dus zowel erg gemakkelijk als zeer voordelig als je besluit te bestellen via Techno Filter.