Zoutkamer; geeft jou natuurlijke gezondheid.

Heb je last van:

  • Benauwdheid
  • Astma
  • COPD
  • Hooikoorts
  • Allergieën
  • Ademhalingsproblemen
  • Eczeem

Slik of smeer je voor deze aandoeningen veel medicijnen, maar lijkt niets te werken? Zie je uit naar de dag dat je je weer de oude voelt? Misschien is een zoutkamer dan iets voor jou. Bij HaloClinic Nederland kan je terecht voor een zoutkamer behandeling. Op hun website haloclinic.nl kan je een kijkje nemen en een afspraak maken voor een gratis eerste behandeling. De zoutkamer is opgezet door Ran Derei en is de eerste zoutkamer in Nederland. Het idee van een zoutkamer komt van de zoutmijnen die voorkomen in Oost-Europa. In Polen is een heel bekende zoutmijn, die wordt gebruikt voor haar helende effecten. Zo ging Keizer Franz Joseph hier heen voor een kuur en ook meer recentelijk, Prins Harry van Engeland. Helaas hebben we in Nederland geen zoutmijnen, gelukkig hebben de Russen een mechanisme ontwikkeld waarmee je de gezondheidseffecten van een zoutmijn kan nabootsen in een zoutkamer.

Wat is een zoutkamer?

Een zoutkamer is een kamer die van de vloer tot en met het plafond is bedekt met zout. De kamer heeft hierdoor een warme en rustgevende uitstraling. Maar met name de zoutvenevelaar speelt een belangrijke rol in deze kamer. Deze vernevelaar verspreidt hele kleine farmaceutische zoutdeeltjes die je inademt en die een helende werking hebben op je longen. De zoutdeeltjes die op je huid komen, hebben op je huid een helende werking. Heb je bijvoorbeeld last van eczeem op je voeten? Dan kan je op blote voeten de kamer betreden en het zout laten inwerken op je huid. De andere bezoekers die bijvoorbeeld voor een longaandoening komen, dragen doorgaans overschoenen. Een behandeling in de zoutkamer duurt een uur. In dit uur neem je plaats in een relaxte stoel en kan je volledig ontspannen voor een heel uur. Er draait rustgevende muziek en voor een uur hoef je even helemaal niks te doen. Het zout uit de zoutvenevelaar doet al het werk. Afhankelijk van hoe ernstig jouw aandoening is, kan je in dit uur al verschil gaan merken. Veel mensen zeggen dat ze na een half uur al beginnen met vastzittend slijm op te hoesten. Meestal duurt het een aantal behandelingen voordat de klachten aanzienlijk minder worden. De zoutkamer helpt bij het verlichten van de klachten en soms word je ook helemaal genezen. Veel mensen hebben er baat bij en kunnen de medicijnen die ze gebruiken drastisch afbouwen. Ook voor een simpele verkoudheid kan je terecht bij HaloClinic, want het zout is ook helend voor deze mildere aandoeningen.

Zout is helend voor alle leeftijden

Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, bij de HaloClinic kan iedereen terecht. Heeft jouw baby last van een verkoudheid of ontsteking aan de luchtwegen? Er is een speciale zoutkamer ingericht voor kinderen. Hier kunnen de kinderen rustig een uurtje spelen. Denk hierbij aan een grote zout-zandbak, met emmertjes en schepjes om mee te spelen. Baby’s en kinderen vanaf zes maanden kunnen terecht bij de HaloClinic.nl. Een moeder vertelde dat ze met haar dochtertje naar de kliniek gaat als zij verkouden is. Een uurtje in de kamer spelen maakt dat al het slijm los komt en de verkoudheid snel verdwenen is. Omdat de kamer is ingericht met allerlei speelgoed, is het voor de kinderen geen straf om hiernaartoe te gaan. Ze ervaren het over het algemeen als prettig en leuk om te spelen. En de kamer heeft een prettiger effect dan bij je kind proberen een zoutspoeling door de neus te krijgen. Heb jij of je kind dus last van long- of huidaandoeningen breng een bezoekje aan de HaloClinic!